Punten binnen, maar geen schoonheidswedstrijd tegen Axis Shanks Guibertin PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag, 25 november 2014 12:37


De vermoeiende terugreis vanuit Ankara (TUR) en de frustratie over de aldaar vertoonde, schamele arbitrage had duidelijk zijn sporen gelaten bij NOLIKO Maaseik. Jelte Maan mocht zaterdagavond van de supporters een “hart onder de riem”-applaus ontvangen voor zijn enkelblessure ondanks een dijk van een wedstrijd: het opslagreeksje aan het einde van set 2 in Ankara gaat nog steeds de wereld rond.

 Fris en gefocust kon je de wedstrijd van afgelopen zaterdag tegen onze Waalse spitsbroeders uit Mont-Saint-Guibert dan ook echt niet noemen. Coach Andrej Urnaut daarentegen bracht zijn team enigszins gebeten tussen de lijnen, met als sterkhouders zijn zoon Aljosa (Joske voor de vrienden) en een fors uit de hoek komende en ‘clever’ spelende Allan Van de Loo. NOLIKO Maaseik moest de eerste set ondergaan en had het in het vervolg van de wedstrijd knap lastig tegen de Guibertijnen.

Met opnieuw een hoge foutenlast (25 ‘unforced errors’ op 98 setpunten is meer dan één punt op 4 weggeven aan de tegenstander), moest NOLIKO Maaseik vooral tegen zichzelf vechten. Maar uiteindelijk konden de mannen van coach Erik Verstraten vooral het laken naar zich trekken, onder meer door het sublieme aanvalswerk van nogmaals Kristian Pádár en het verdedigingswerk van middenmannen Matias Raeymakers en Michael Parkinson, die voor zijn verjaardag zowaar geel karton mocht slikken. Er is nog werk aan de winkel in aanloop naar de eerstvolgende Champions League wedstrijd van aanstaande dinsdag 2 december in de LOTTO Dôme.

Knack Roeselare moest afgelopen weekend punten laten liggen bij Volley Be Happy2 Asse-Lennik. Maar kan je dit de landskampioen kwalijk nemen na een dijk van een wedstrijd met verdiende winst tegen de ervaren rotten uit Piacenza (ITA) vorige dinsdag? Je zou voor minder een weekje op een wolk willen leven …

Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!
 

Enquete

Moeten we een Beneliga organiseren?
 

tornooispectrum

 

 

 

Populair

Wie is online?

We hebben 56 gasten online

Met dank aan

Zoeken

Nieuwsblad

Het Nieuwsblad : Volleybal
Het Nieuwsblad : Volleybal
Het Nieuwsblad : Volleybal
  • Red Dragons starten WK-kwalificatie met zege tegen Portugal

    De Belgische volleybalmannen (FIVB 18) zijn woensdag in het Sloveense Ljubljana goed begonnen aan hun WK-kwalificatietoernooi. De Red Dragons versloegen Portugal met 3-0. De setstanden waren 25-17, 25-16 en 25-16.

  • Red Dragon Pieter Verhees trekt naar Vibo Valentia

    Volleybalinternational Pieter Verhees (27) verhuist van Monza naar Vibo Valentia, eveneens in Italië. Dat heeft laatstgenoemde club op Twitter bekendgemaakt.

  • Red Dragons staan voor helse klus

    De Belgische mannen proberen zich van vandaag tot zondag in het Sloveense Ljubljana rechtstreeks te plaatsen voor het WK dat volgend jaar georganiseerd wordt in Bulgarije en Italië. Met de vice-Europese kampioen als gastheer van het tornooi een behoorlijk zware dobber, beseft ook captain Sam Deroo: “Maar de goesting is er.”

Disclaimer - Copyright © 2017 volleynieuws.be.