Drie volleybalnominaties Belgisch Sportgala PDF Afdrukken E-mailadres
dinsdag, 25 november 2014 10:30
Voetbal blijft sport nummer één in België, maar volleybal zit daar kort achter als er wordt gekeken naar het aantal genomineerden voor de Belgische sportprijzen van het jaar. De Yellow Tigers maken kans op de titel sportploeg van het jaar. Daarnaast zijn er twee volleybalbondscoaches genomineerd.
 

Het Belgische volleybal had in alle categorieën - op de paralympische na - genomineerden op de longlist staan. Frank Depestele, Sam Deroo (sportman van het jaar), Frauke Dirickx, Lise van Hecke (sportvrouw van het jaar) en Sarah Cools (belofte van het jaar) haalden de shortlist van drie genomineerden niet.

In de categorie sportploeg van het jaar viel de Belgische mannenploeg af voor de shortlist, maar de volleybalvrouwen maken wel kans op de nationale sporttitel. Zij krijgen concurrentie van de hockeymannen en de Rode Duivels. Maaseik won in 1997 de titel sportploeg van het jaar en is nog altijd de enige prijs die op het Sportgala aan het volleybal uitgereikt is.

Bij de coach van het jaar waren er drie volleybalmannen genomineerd, waarvan alleen Dominique Baeyens (mannen) de shortlist niet haalde. Voetbalbondscoach Marc Wilmots bevindt zich op het sportgala echter in de minderheid, omdat Vital Heynen (bondscoach Duitse mannen) en Gert Vande Broek (bondscoach Yellow Tigers) de andere twee kanshebbers zijn voor de titel. De twee volleybaltrainers waren allebei al eens genomineerd, maar grepen in respectievelijk 2012 en 2013 naast de eervolle prijs.

De laureaten worden bekendgemaakt op het Sportgala dat op zondag 14 december plaatsvindt.
Commentaar
Zoeken
Alleen geregistreerde gebruikers mogen commentaar plaatsen!
 

Enquete

Moeten we een Beneliga organiseren?
 

tornooispectrum

 

 

 

Populair

Wie is online?

We hebben 101 gasten online

Met dank aan

Zoeken

Nieuwsblad

Het Nieuwsblad : Volleybal
Het Nieuwsblad : Volleybal
Het Nieuwsblad : Volleybal
  • Red Dragons starten WK-kwalificatie met zege tegen Portugal

    De Belgische volleybalmannen (FIVB 18) zijn woensdag in het Sloveense Ljubljana goed begonnen aan hun WK-kwalificatietoernooi. De Red Dragons versloegen Portugal met 3-0. De setstanden waren 25-17, 25-16 en 25-16.

  • Red Dragon Pieter Verhees trekt naar Vibo Valentia

    Volleybalinternational Pieter Verhees (27) verhuist van Monza naar Vibo Valentia, eveneens in Italië. Dat heeft laatstgenoemde club op Twitter bekendgemaakt.

  • Red Dragons staan voor helse klus

    De Belgische mannen proberen zich van vandaag tot zondag in het Sloveense Ljubljana rechtstreeks te plaatsen voor het WK dat volgend jaar georganiseerd wordt in Bulgarije en Italië. Met de vice-Europese kampioen als gastheer van het tornooi een behoorlijk zware dobber, beseft ook captain Sam Deroo: “Maar de goesting is er.”

Disclaimer - Copyright © 2017 volleynieuws.be.